Verhalen van diereigenaren over de homeopathische consulten

Tijdens mijn opleiding bij het VHCN mocht ik vanaf september 2015 (begin 3e jaar van de opleiding) onder supervisie homeopathische consulten doen. Het fijne hiervan was dat ik tijdens de opleiding dus al praktijkervaring op kon doen. Nu ik afgestudeerd dierenhomeopaat ben doe ik de consulten zelfstandig in mijn eigen praktijk. Om u een beeld te geven wat ik als dierenhomeopaat voor uw dier kan betekenen, kunt u hieronder een aantal verhalen van eigenaren lezen hoe zij de homeopathische consulten (en het resultaat hiervan) hebben ervaren.

Hond met HD en ernstige artrose

Berner Sennen AmélieBij onze Berner Sennen Amélie, een levendige en enthousiaste stuiterbal, werd twee jaar geleden HD en ernstige artrose geconstateerd. Een zoektocht volgde; we wilden haar graag een pijnvrij en fijn leven bieden, maar de artrose was dermate ernstig dat alleen pijnstilling een optie was. Amélie kreeg hoge doseringen Metacam  en we wisten dat we hier niet eeuwig mee door konden gaan. Een toevallig gesprek met Noesja en de vraag “kun jij nog wat betekenen voor Amélie” werd door haar met een volmondig “ja” beantwoord, en zo kwamen we in de wereld van de homeopathie terecht. Enigszins sceptisch, maar al gauw zagen we resultaat. Amélie dartelde al vrij snel weer vrolijk rond, kreupelde niet meer na een wandeling en na een half jaar “snuifjes” konden we voorzichtig de Metacam afbouwen. Nu, na een jaar, doet ze het nog steeds prima. Ze heeft duidelijk geen pijn, opstaan gaat soepel en het is weer een blije hond. De persoonlijke aandacht van Noesja is bijzonder prettig. Ze is erg betrokken en het welzijn van Amélie gaat haar echt aan het hart. Ze is zorgvuldig in haar afwegingen en zoekt met aandacht en zorg de juiste behandeling. Ook de wagenziekte van Amélie werd door haar succesvol behandeld met Bach druppels. We kunnen haar van harte aanbevelen!

Antonnet & Piet


Hond met hotspots, vuurwerkangst en prostaatproblemen

Het is alweer twee jaar geleden dat we kennis hebben gemaakt met Noesja. K’eyush, onze malamute reu, had last van hotspots, vuurwerkangst en een prostaat die flink vergroot was. Noesja heeft hiervoor een behandeling op maat gemaakt met behulp van homeopathie. De vuurwerkangst is hanteerbaar geworden, de hotspots zijn bijna helemaal verdwenen en de prostaat is zodanig geslonken dat hij geen pijnklachten meer heeft, op normale wijze zijn ontlasting kwijt kan en geen bloeddruppels meer in huis verliest. Castratie is daarmee van de baan. Wij zijn positief verrast over het resultaat dat de homeopathie geeft. Daarnaast zijn wij blij met Noesja, die niet alleen heel gedreven en kundig is, maar ook grondig te werk gaat en prettig in de omgang is. Ze adviseert, denkt mee, maar laat je vrij in je keuzes. Haar liefdevolle en respectvolle benadering naar mens en dier is hartverwarmend. Wij kunnen haar dan ook van harte aanbevelen bij iedereen die zich open durft te stellen voor de homeopathie en een dier heeft die haar hulp kan gebruiken.
Robert Jan en Rachel


Paard met lymfklierkanker

Paard IndiIk ken Noesja al een aantal jaren en heb goede ervaring met haar als dierentherapeut. Ze geeft mij vertrouwen, resultaat en is persoonlijk. Ik vond het fijn te horen dat zij zich ging richten op de dierenhomeopathie. Noesja behandelt Indi als dierenhomeopaat en Indi gebruikt homeopatische middelen. Mijn pony Indi van 24 jaar heeft last van lymfeklierkanker. Dit uit zich in bulten in haar huid en deze verschijnen op diverse plekken op haar lichaam. De bulten zijn nu stabiel en geslonken. Indi had ook regelmatig last van kreupelheid, stress (zoals met oud & nieuw) en zat ook regelmatig niet goed in haar vel. Ze gebruikt nu meer dan een jaar de homeopathische middelen en op dit moment heeft ze geen last van kreupelheid, ze is fit, energiek, vrolijk en zit goed in haar vel. Daarnaast wil ik Indi graag, op haar leeftijd, vitaal houden. Als er een periode aankomt waarin ik stress verwacht, zoals rond oud & nieuw, dan zetten we een extra homeopathisch middel in om Indi hierin te ondersteunen. Mocht er verandering komen in haar functioneren of als ik twijfel heb, contact ik direct met Noesja om te kijken of er iets veranderd dient te worden in de middelen of dat er een andere aanwijsbare reden voor is. Het is fijn dat we zo makkelijk met elkaar kunnen schakelen en gelijk in kunnen springen op veranderingen/wijzigingen. De middelen zijn gemakkelijk toe te dienen via een reukflesje of druppels.

Sabrina