Praktijk van Noesja Kosters

Stenen urn voor uw dier

Jaren geleden liep ik al met het idee rond dat, als mijn drie honden (Newfoundlanders) ooit zouden overlijden, ik iets bijzonders met hun as wilde doen. Ik wist precies wat ik wilde en hoe het er uit moest gaan zien, maar niet hoe ik dit vorm kon geven. Het moesten drie verschillende stenen (van dezelfde steensoort) worden waarvan elke steen het eigen karakter van de hond zou weergeven. Ik had ook gelijk al voor ogen dat de urnen juist van steen moesten zijn, omdat de honden voor mij een rots in de branding waren. De stenen moesten uitgehold kunnen worden, zodat hun as in de steen opgeslagen zou kunnen worden.

Van idee tot vormgeving

Via een goede vriendin kwam ik in contact met beeldend vormgever Sandra Raven-van Kesteren. Zij luisterde naar wat ik voor ogen had en ging de uitdaging aan. Ik zocht, samen met Sandra, de stenen uit. Die werden daarna van onderaf uitgehold zodat in de ontstane holte de as van een hond paste. Vervolgens werd de steen hermetisch afgesloten. Deze drie stenen samen staan symbool voor alles wat mijn honden voor mij betekent hebben. Van idee tot dit eindresultaat was een heel proces, waar Sandra en ik met veel plezier aan hebben gewerkt. Toen het project klaar was, wilden we beiden dat dit concept van stenen urnen voor huisdieren voor meer mensen mogelijk zou zijn.

Stenen urnen voor huisdieren

 

De afmetingen van alle drie de stenen tezamen (in de foto) zijn: 70 (br) x 40 (d) x 32 (h) cm.

Voor meer informatie hierover verwijs ik naar onze gezamenlijke website Stenen urnen voor huisdierenInstagram en Facebook.