Praktijk van Noesja Kosters

Nieuws

1 januari 2022: Wijziging in de praktijk

Vanaf 1-1-2022 is de praktijk op zaterdag (en zondag) gesloten.

21 januari 2021: Geen nieuwe klanten/dieren in de praktijk i.v.m. grote drukte

In verband met grote drukte in de praktijk kan ik op dit moment geen nieuwe klanten aannemen.

10 juni 2020: Spagyrische middelen in het zonnetje

In mijn praktijk werk ik ook al een hele tijd met Spagyrische middelen, voor zowel mens als dier. Ik wil deze middelen hier in het ‘Nieuws’ brengen om hier meer bekendheid te geven. Ik werk hierin samen met de Spagyriek Apotheek. Zie ook de website van de Spagyriek Apotheek. Het bestellen van middelen gaat altijd via een therapeut en in dit geval dus via mijn praktijk.

Wat zijn Spagyrische middelen?
Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode die is gebaseerd op alchemie. De spagyrische middelen werken op diverse niveaus in het lichaam (lichaam, ziel en geest) en worden gemaakt vanuit medicinale planten en kruiden. Er zijn enkelvoudige essences, maar ook complexen (waarbij meerdere essences bijeen zijn gebracht) en deze worden in druppels ingenomen. Deze spagyrische middelen kunnen een onderdeel zijn van de bioresonantie behandeling, een healing, maar ook bij dieren tijdens een homeopathisch consult. De spagyrische middelen kunnen heel mooi samenwerken met de homeopathische middelen. Afhankelijk van de klacht waarmee de klant/eigenaar met zijn dier in de praktijk komt, kunnen de spagyrische middelen een onderdeel van de behandeling zijn.

1 juni 2020: update praktijk

Behandeling in de praktijk is weer mogelijk. De homeopathische consulten, bioresonantiebehandelingen en de healingbehandelingen blijven ook op afstand mogelijk. De meeste klanten hebben ondertussen ondervonden dat zij middels een behandeling op afstand (via foto) ook goed geholpen kunnen worden en hier krijg ik fijne en goede respons op terug. Dus om op de afgelopen periode positief terug te kijken is het behandelen op afstand goed bevallen en wil ik deze optie ook zeker open houden.

4 april 2020: Bioresonantie testen en behandeling op afstand mogelijk

Ik heb ondertussen ervaring opgedaan met het geven van bioresonantie
behandeling op afstand via foto en dit geeft hetzelfde resultaat (zowel bij mens als dier) als wanneer u rechtstreeks aan het apparaat zit en de behandeling in de praktijk krijgt. Gezien de huidige (Corona)situatie, waardoor iedereen zoveel mogelijk in zijn eigen huis moet blijven, is het op deze wijze toch mogelijk om uw klachten (of die van uw dier) met bioresonantie te testen en behandelen. U kunt gewoon thuis blijven en we maken een afspraak wanneer ik de behandeling op afstand geef. De behandeling geef ik via een foto van u of uw dier (afhankelijk wie de klachten heeft). Na de behandeling ontvangt u een terugkoppeling wat mijn bevindingen zijn geweest en wat ik behandeld heb. De terugkoppeling kan per mail of telefonisch.

4 april 2020: Dierhomeopathische consulten op afstand mogelijk

Ook de homeopathische behandelingen voor uw dier blijven ten tijde van de Coronacrisis mogelijk. Het consult kan telefonisch of via Skype/Facetime plaatsvinden en doet niets af aan de behandeling van uw dier.

1 januari 2020: Kleine wijzigingen in de praktijk

Vanaf 1-1-2020 valt mijn praktijk onder de Kleine Ondernemersregeling (KOR), waardoor op mijn facturen geen BTW meer vermeld staat. Postnl heeft vanaf 1-1-2020 de tarieven voor de postverzending(en) verhoogd.
De brievenbuszendingen gaan vanaf € 1,82 en een pakketpostzending wordt € 7,25.

29 november 2019: Basistherapeut bioresonantie

Via Fitronics heb ik het afgelopen jaar 10 modules gevolgd om qua kennis en kunde een (goede) bioresonantie basistherapeut te worden. Er is met de Bicom (het bioresonantie apparaat) veel mogelijk en dit is tijdens alle modules aan bod gekomen, waardoor ik dit nu ook in de praktijk kan toepassen bij mens en dier.

19 juli 2019: Gestopt met telepathisch contact leggen bij dieren

Om meer tijd te hebben voor bioresonantie (bij mens en dier) en voor homeopathie bij dieren heb ik besloten om te stoppen met het leggen van telepathische contacten bij dieren. Vanaf heden kunt u hiervoor bij collega dierentolken terecht.

3 januari 2019: Bicom bioresonantie voor mens en dier

Geweldig mooi nieuws! Vanaf begin februari 2019 kunt u in mijn praktijk terecht voor bioresonantie therapie voor uzelf, maar ook voor uw dier. Voor meer informatie over bioresonantie met de Bicom 2000 klikt u op Bioresonantie voor mensen en/of Bioresonantie voor dieren.

1 januari 2019: Aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten

Vanaf 1-1-2019 ben ik als erkend alternatief therapeut aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)

17 oktober 2018: Interview in Kattenmagazine Voor de poes

Samen met Sandra Raven-van Kesteren staan we, met een interview van 3 pagina’s, in het Kattenmagazine Voor de poes (editie oktober-december 2018 #8) over onze ‘Stenen urnen voor huisdieren‘. Hierbij het interview Artikel De Stenen Urn oktober 2018 in Voor de poes magazine

1 september 2018: Lezing over de Newfoundlander

Om af te kunnen studeren aan het VHCN heb ik een scriptie geschreven over de ‘Homeopathische benadering van (over)gevoeligheid bij de Newfoundlander’. Mocht u geïnteresseerd zijn in een lezing hierover en heeft u minimaal 5 andere mensen die hier (ook) in geïnteresseerd zijn, dan kan ik ook een lezing bij u thuis, of bij een hondenschool, buurthuis e.d. geven. Neemt u contact met mij op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

21 juli 2018: Fotoshoot

Vandaag een 3-in-1 fotoshoot gedaan met Martine van Essen als fotograaf. Ik wilde heel graag mooie foto’s van Joy laten maken, daarna foto’s van Joy en mij samen (voor op mijn website) en foto’s van Sandra en mij (als gezamenlijke eigenaren van ‘Stenen urnen voor huisdieren’) voor bij het artikel over ons concept in het Magazine Voor de poes. We hebben de foto’s in Havelte gemaakt en deze volgen nog. Ik hou jullie nog even in spanning …

12 juli 2018: Interview in Kattenmagazine over Stenen urnen voor huisdieren

Gistermiddag zijn wij (Sandra Raven-van Kesteren en ik) als bedenkers en maker van Stenen urnen voor huisdieren geïnterviewd door redactrice Laura van het kattenmagazine ‘Voor de poes’. De oktober issue van het kattenmagazine staat in het teken van Afscheid. Bij dit onderwerp past ons concept van de Stenen urnen heel mooi. Het magazine heeft ongeveer 2000 lezers. Het was een heel gezellig en leuk interview waarbij we ons idee en concept goed naar voren hebben kunnen brengen. Nu afwachten hoe het artikel gaat worden in www.voordepoesmagazine.nl/

8 juli 2018: Cursus Bach bloesemtherapie voor mensen afgerond

Ik heb de cursus Bach bloesemtherapie voor mensen afgerond. Binnen mijn praktijk kunt u nu dus ook voor uzelf terecht voor Bach bloesemtherapie. Voor dieren gebruikte ik de Bach bloesem remedies al langer en zie hier mooie resultaten mee. Vandaar dat ik mij ook in de Bach bloesemtherapie voor mensen verder wilde bekwamen. Het is mogelijk om alleen voor een Bach bloesemtherapie consult bij mij in de praktijk te komen, maar het kan ook heel mooi en goed gecombineerd worden met de healingbehandelingen die ik geef.

Een Bach bloesem therapie consult kan eventueel ook telefonisch, via Skype of Facetime als de praktijk niet voor u in de buurt is.

6 juli 2018: Consult via Skype en Facetime mogelijk

Mocht u graag een homeopathisch consult voor uw dier bij mij willen, maar woont u te ver weg of bent u niet in de gelegenheid om te reizen met uw (zieke) dier naar mijn praktijk, dan is het altijd mogelijk om een consult telefonisch te doen. De mogelijkheden in de praktijk zijn nu uitgebreid met Skype en Facetime. Zo kan ik evt. bepaald gedrag van uw dier of een lichamelijk klacht (bijv. een huidklacht) toch zien en kunnen we dit gelijk met elkaar (face-to-face) bespreken.

23 juni 2018: Diplomering bij het VHCN

Op 26 januari 2018 studeerde ik af aan het Veterinair Homeopathie College Nederland (VHCN). Op 23 juni was de officiële diploma uitreiking. Een mooie cijferlijst en voor mijn afstudeerscriptie een 9,5.

Hildegard Dijkgraaf, directeur van het VHCN, leest mijn cijferlijst voor.

 

Het officiële moment van het ondertekenen van mijn diploma.

 

Cijferlijst VHCN Noesja Kosters juni 2018

En de uiteindelijke cijferlijst.

 

28 mei 2018: Joy in de praktijkJoy in de praktijk Homeopathie en therapie voor dieren

Vanaf vandaag zult u een nieuw gezicht in de praktijk gaan zien. Joy is mijn leven binnen komen wandelen en wilde graag bij mij blijven. Ik heb haar met open armen ontvangen. Joy is bijna 1 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Roemenië. Ik heb haar begin februari 2018 in mijn praktijk leren kennen doordat ze groeipijnen had en vanuit die pijnaanvallen diarree kreeg. Ik heb Joy homeopathisch behandeld en heb haar tevens healing behandelingen gegeven. Ze heeft nu geen groeipijnen meer (ze loopt niet meer kreupel), geen diarree meer en ik zie haar mentaal en fysiek steeds sterker worden. Welkom kanjer!

6 april 2018: Instagram account

Om de website Stenen urnen voor huisdieren te ondersteunen is er naast het Instagram account nu ook een Facebookpagina voor Stenen urnen voor huisdieren.

2 april 2018: Website Stenen urnen voor huisdieren Nieuws

Op mijn andere website ‘Stenen urnen voor huisdieren‘ die ik samen met Sandra Raven beheer, is een nieuwe pagina toegevoegd ‘Nieuw(s)‘. We hebben nu dan ook iets nieuws te melden! Neem hier even een kijkje naar de nieuwe mogelijkheid om in een stenen urn de pootafdruk van uw overleden dier in te laten beitelen en wat een prachtig effect dit heeft.

16 februari 2018: Licentielid BCND en ingeschreven bij KvK

Deze week ben ik licentielid geworden bij de Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (het BCND) en tevens sta ik ingeschreven bij de KvK met mijn praktijk ‘Homeopathie en therapie voor dieren’.

28 januari 2018: Afgestudeerd dierenhomeopaat

Op 26 januari 2018 ben ik afgestudeerd tot dierenhomeopaat bij het VHCN. Vanaf nu mag ik zelfstandig homeopathische consulten bij dieren doen en zal ik een praktijk aan huis gaan starten. In de komende weken wordt de informatie op mijn website hierop aangepast.

24 oktober 2017: Healing behandelingen voor mens en dier

In augustus 2017 heb ik de 3-daagse cursus Integrated Energy Therapy (afgekort IET®) voor mensen gevolgd, de basic-, intermediate en advanced level. Op 23 oktober 2017 heb ik de aansluitende module Integrated Energy Therapy (IET®) voor dieren gevolgd. Ik sta voor beiden (voor mens en dier) ingeschreven als IET® practitioner bij The Center of Being in Amerika. Ik ben heel blij dat ik deze verdieping in de healing heb mogen maken en dat ik deze healing behandeling aan mens en dier kan gaan geven.

8 juli 2017: Scriptie schrijven ‘Homeopathische benadering van overgevoeligheid bij de Newfoundlander’

Vandaag mijn laatste officiële lesdag bij het VHCN. Na 4 jaar ben ik theoretisch klaar met de opleiding. Nu nog mijn scriptie schrijven met als onderwerpHomeopathische benadering van (over)gevoeligheid bij de Newfoundlander‘.

11 juni 2017: Nieuwe website ‘Stenen urnen voor huisdieren’

Lancering van de nieuwe website ‘Stenen urnen voor huisdieren‘, een gezamenlijke website van Sandra Raven-van Kesteren en mijzelf. Voor meer informatie zie ook het kopje ‘Stenen urn voor uw huisdier‘ op deze website.

2 januari 2017: Terugkijkend op 5 jaar dierentherapie en vooruitkijkend naar de toekomst

Vandaag, 5 jaar geleden, ging mijn website on-line en was ik voor de buitenwereld ineens te vinden als dierentherapeut en als dierencommunicator. Ik weet nog dat ik dat toen heel spannend vond. Ondertussen zijn we alweer 5 jaar verder en heb ik meer dan 1000 contacten met dieren gelegd en heb ik een trouwe klantenkring die met hun dier (of met een nieuw dier) bij me terug blijven komen en er komen nog steeds nieuwe klanten bij. Prachtig om elke keer een hulpvraag te krijgen en om eigenaren met hun dier te mogen helpen en dat zij mij ook het vertrouwen hierin geven. Elk contact met elk dier is uniek en dat is na 5 jaar nog steeds zo. Elke keer doet het me goed als ik na een contact, healing of bloesemremedie hoor dat het beter met het dier gaat. Dat zijn en blijven voor mij de mooiste cadeautjes. Natuurlijk zitten er ook verdrietige verhalen bij en aan het eind van elk dierenleven hoort ook afscheid nemen (hoe moeilijk ook). Alle ups en downs maak ik samen met het dier en de eigenaar mee. Sommige contacten zijn maar eenmalig en andere contacten zijn langer en intenser. Alle dieren hebben bij mij een plekje in mijn hart en ook ik ben maar mens en vind afscheid nemen van een dier heel verdrietig, vooral als je samen een heel traject hebt afgelegd.
In 2013 ben ik begonnen met de opleiding tot dierenhomeopaat (omdat ik meer wilde kunnen doen voor de dieren) en ik ben ondertussen in het laatste jaar van mijn opleiding tot dierenhomeopaat. Binnen de opleiding mag ik (sinds 1½ jaar) onder supervisie dieren homeopathisch behandelen waardoor ik hier ook de resultaten al van kan zien en meemaken, zo mooi! Ik merk dat ik met de homeopathie nog meer kan bereiken om een dier weer richting gezondheid te krijgen.
Om af te mogen studeren tot dierenhomeopaat moet ik eerst theoretisch afstuderen (juli 2017), vervolgens voldoende casuïstiek hebben gedaan en een scriptie hebben geschreven. Ik ben nog op zoek naar dieren (die een lichamelijke of mentale klacht hebben) die ik homeopathisch zou mogen behandelen. Ik ben vooral op zoek naar paarden en katten, maar honden blijven uiteraard ook van harte welkom!
Daarnaast nog het schrijven van mijn scriptie met als onderwerp ‘Homeopathische benadering van (over)gevoeligheid bij de Newfoundlander’. De (over)gevoeligheid kan liggen op het fysieke vlak waardoor er bijv. huidproblemen, spijsverteringsproblemen en/of allergieën ontstaan, maar de (over)gevoeligheid kan ook op mentaal vlak liggen wat zich uit in bang/angstig zijn of ’te’ open zijn. Een overgevoeligheid is vanaf conceptie al in aanleg in de hond aanwezig. Ergens, vanaf het begin van het leven tot later in het leven van de hond triggert er iets waardoor een gevoeligheid een overgevoeligheid wordt. In mijn scriptie ga ik in op hoe dit ontstaat en hoe we dit homeopathisch kunnen benaderen en verbeteren.
2017 wordt dus een heel druk en spannend jaar voor me waarin ik ook echt hoop af te studeren en daarna een eigen praktijk te kunnen openen, maar hierin loop ik vooruit op de feiten, dus nog even pas op de plaats.
Terugkijkend op de afgelopen 5 jaar als dierentherapeut; wat heb ik geweldige dieren en eigenaren op mijn pad gekregen en wat heb ik genoten van alle contacten. Dit is waar ik het voor doe en waar ik het altijd voor zal blijven doen!

4 oktober 2015: Cursus Schüssler celzouten voor dieren gevolgd

Ik heb 2 en 3 oktober 2015 twee dagen cursus gehad van Jolanda Bijl over ‘Schüssler celzouten voor dieren’. Hoe deze celzouten toe te passen zijn, bij welke klachten, en hoe ik deze in kan zetten en kan adviseren. Dit is een mooie uitbreiding van de adviezen die ik aan de eigenaar mee kan geven voor het welzijn van het dier.