Praktijk van Noesja Kosters

Bach bloesem voor dieren

In mijn praktijk maak ik gebruik van Bach bloesem remedies. Ik heb gemerkt dat dieren (hond, kat, paard, konijn, cavia e.d.) hier veel baat bij hebben. Gelukkige en tevreden dieren hebben minder gezondheidsproblemen. Soms zijn dieren angstig, geïrriteerd, onrustig of neerslachtig. Dieren hebben, net als mensen, heel verschillende karakters en emoties. Elk diersoort heeft zijn eigen natuurlijke gedrag en behoeftes. De Bach bloesem remedies werken positief in op de emoties, zij is in staat om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Zodra het evenwicht van de geest weer in balans is, kan het lichaam zichzelf op natuurlijke wijze gaan herstellen.

Bach bloesemremedies kunnen o.a. worden ingezet bij

  • Spanningen, stress, angsten, overgevoeligheid, onzekerheden of lusteloosheid
  • Ter voorbereiding en begeleiding van een verhuizing
  • Ter ondersteuning van ziekte en herstelperiode
  • Verwerking van een trauma
  • Ter voorbereiding en ondersteuning van een vakantieperiode

Vuurwerkangst bij dieren

Bach bloesem remedies kunnen ook heel goed ingezet worden tijdens de vuurwerkperiode aan het eind van het jaar. Begin ongeveer 3 weken voordat het vuurwerk afsteken begint met de Bach bloesem remedie en dit geef je tot begin januari (als het vuurwerk weer voorbij is), dan is het dier vanaf het begin van deze periode minder gestrest. Als het specifiek om vuurwerkangst gaat, dan kan een flesje Bach bloesem remedie los van een consult aangevraagd worden en betaald u alleen het flesje en de verzendkosten.

Vervolg

Na drie of vier weken bespreek ik samen met u opnieuw de klacht en/of het gedrag van het dier. Aan de hand van deze informatie stel ik, indien nodig, een nieuw flesje Bach bloesemremedie voor uw dier samen. Het kan namelijk gebeuren dat als een eerste reactie ‘opgelost’ is, er nieuwe onderliggende gedragingen tevoorschijn kunnen zijn gekomen (alsof je een ui af pelt en steeds meer bij de kern komt). Ook is het mogelijk dat na het eerste flesje bloesem remedie de klacht of het gedrag van uw dier verbeterd is en dat we samen besluiten dat het voldoende was.

 

Gebruik bloesem remedies ter ondersteuning, zij kunnen een diergeneeskundige behandeling niet vervangen. Indien er lichamelijke klachten zijn, verwijs ik uw dier eerst naar de dierenarts. Ik ben geen dierenarts!