Testimonials dierentherapie

Verhalen en ervaringen van diereneigenaren over dierentherapie

In 2010 heb ik de cursus communiceren met dieren gevolgd. Vervolgens heb ik 2 jaar lang ‘geoefend’ in het contact leggen met dieren en om vervolgens een vertaling hiervan aan de eigenaar te kunnen geven (in de vorm van een verslag). In 2012 voelde ik mij zeker genoeg om hier mee naar buiten te treden en kreeg ik binnen korte tijd vragen van eigenaren en hun dier(en) vanuit heel Nederland. Ik heb geleerd dat elk dier uniek is en zijn eigen verhaal heeft.
Hieronder treft u een aantal verhalen van eigenaren en hun dier aan, nadat ik contact met hun dier(en) heb gelegd. Zo krijgt u een beeld van mijn werkzaamheden als dierentherapeut.


PipBorder Collie Pip

In april 2014 heb ik contact opgenomen met Noesja voor mijn Border Collie teef Pip. Pip was toen 12 jaar oud. Ik maakte me een beetje zorgen om haar. Ik had het gevoel dat ze last van haar linker achterpoot en haar voorpoten had. En verder wilde ik gewoon weten hoe ze zich voelde. Noesja heeft 2 dagen later contact met haar gehad en voelde dat de kanteling van de heupen, bij het liggen gaan, niet prettig voelde. Ook de knieën waren gevoelig. Pip gaf verder aan dat ze zich geliefd voelt en van lange wandelingen houdt en van samen spelletjes doen.
Noesja heeft me doorverwezen naar andere specialismen wanneer dat nodig was (zoals bijv. naar een dierenhomeopaat). Daarnaast ben ik met Pip 3x naar een osteopaat geweest en daar is ze echt van opgeknapt.
In maart dit jaar heeft Pip haar eerste epileptische aanval gehad en in april haar 2e. Ook toen heeft Noesja weer contact met Pip gehad. Dit heeft mij allemaal heel erg geholpen om op een juiste manier met Pip om te gaan en met behulp van Noesja de juiste keuzes te maken
Pip is inmiddels 13 jaar. Na Pip haar eerste toeval was ik er vanuit gegaan dat we dit jaar niet op vakantie konden gaan. Maar we zijn net terug van een rondreis met de camper door Frankrijk en Spanje. Pip en onze andere 2 Border Collies zijn ook mee geweest natuurlijk. Het ging hartstikke goed met Pip.
Liesbeth


LunaKat Luna

Ik heb nu al ruim 2 jaar contact met Noesja, wat begon met het contact met kat Luna van toen 4 jaar oud. Luna is levendig en wil graag spelen, ze is een kat die warmte zoekt en zich niet altijd begrepen voelt. Luna is doof en hierdoor is de omgang en communicatie met mensen en dieren anders. Met energie die Noesja Luna gaf en contact met haar ging ik Luna meer begrijpen en hebben wij nu een veel sterkere band opgebouwd wat ons beiden helpt om een fijner leven te hebben.

MikeyEngelse Bulldog Mickey

Onze hond Mikey van 4 jaar is een echte goedzak en spelen vindt hij té leuk. Helaas bleef hij last houden van een pootje, de dierenarts kon zo niets vinden. In combinatie met Noesja kon ik er beter achter komen waar de last zat en in de contacten kom ik er ook achter dat hij niet gauw laat merken dat hij last heeft; hij is een echte bikkel. Noesja heeft mij ook geholpen om verandering van situaties voor Mikey beter te doorstaan, zijn beste vriend kon niet meer komen tijdens het wekelijkse spelen. Dit was teleurstellend voor hem maar hij begreep het wel. Hij had tijd nodig om dit te verwerken, ik zag al gauw dat het beter ging.

FootsieKat Footsie

Footsie is de zus van Luna en een hele oplettende kat. Er ontgaat haar weinig. De hond Mikey vindt ze stout maar ze verwacht wel onverwachte acties van hem. Als ze het zat is krijgt Mikey ook een pets. Het is zo grappig om te lezen in een contact tussen Noesja en Footsie, maar zo herkenbaar als je dit in de woonkamer ziet gebeuren. Footsie houdt van uitslapen en is soms grumpie als ze van haar plek af moet. ’s Ochtends mogen ze altijd in de ren maar als ik naar mijn werk moet, zal ze toch echt naar binnen moeten. Ook heel herkenbaar als ze grumpie tegen mij doet. Footsie vindt reizen en naar de dierenarts niet fijn, ik heb van Noesja Bach bloesem remedies gekregen om Footsie hierbij te helpen. De contacten hebben mijn band met Footsie verbeterd.

IndiPaard Indi

Indi, mijn paard van 21 jaar, heb ik nu 13 jaar en we hebben samen veel meegemaakt. Indi heeft een naar verleden gehad en dit merk(te) ik goed in de jaren dat ze bij mij is. Noesja heeft veel contact met Indi en zij heeft ook regelmatig Bach bloesem remedies gehad om trauma’s te verwerken en situaties makkelijker te maken. Ik heb regelmatig contact met Noesja met vragen over lichamelijke en geestelijke issues die op ons pad komen. Indi heeft een tijd last gehad van haar voorbenen, Noesja heeft regelmatig contact gehad met Indi om te kijken of het beter ging voor haar en waar de pijnpunten zaten. Dit is ook voor mij fijn om juist weer wat op te bouwen of nog rustiger aan te doen. Wat ik ook erg fijn vind dat Noesja contact heeft met Indi en haar energie geeft als ik met vakantie ben. Dit vind ik voor Indi ook fijner omdat zij dan weet dat ik niet naar haar toe kom. Ik ben nu aan het leren om met Indi meer vanuit rust te handelen om moeilijkere situaties makkelijker te maken zoals trailer laden. De contacten hebben mijn band met Indi enorm versterkt en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Zonder deze contacten was ik nooit zo ver met Indi gekomen als waar we nu zijn. Het is heerlijk om de glimmende ogen van Indi te zien als ze contact heeft gehad.

Deze verhalen zijn maar een kleine greep uit de vele fijne contacten die Noesja heeft gehad met mijn dieren. Ik ben haar heel dankbaar voor alle hulp, tips en verhalen van mijn dieren die zo enorm helpen om ons leven fijner te maken. Noesja, dank je wel!
Sabrina


RomyKat Romy

Toen onze poes Romy 16 jaar oud was was, in juni 2013, werd ze ziekig, at weinig, maakte klagerige geluiden en zorgde ze slechter voor zichzelf. Ik heb toen voor het eerst contact met Noesja gezocht, of zij kon achterhalen wat er met Romy was. Noesja maakte contact met Romy en stuurde een uitgebreid verslag over wat er lichamelijk niet goed was, maar ook hoe Romy zich voelde. Ondanks de malaise gaf Romy toen duidelijk aan niet op te willen geven, ze wilde erg graag leven. Op Noesja’s advies kochten we Bach bloesem druppeltjes om het herstel te bevorderen. Ook heeft ze in haar volgende contact met Romy opnieuw wat extra energie gegeven.
Het ging toen een tijdje beter, maar een maand later spuugde ze weer meer. We gingen toen net op vakantie en Romy ging een paar weken naar een kattenpension, wat natuurlijk niet goed voelde. Noesja heeft toen vrijwel dagelijks even contact met Romy gemaakt en ons daarvan verslagen gestuurd. Over hoe het was in het pension en hoe het fysiek ging, en dat ze goed verzorgd werd. Ook stuurde ze dagelijks wat extra energie naar Romy.
In november 2013 begon Romy meer in huis te plassen. Noesja merkte in haar contact dat Romy wat aan het dementeren was. Ze adviseerde ons de leefruimte van Romy wat kleiner te maken: alleen maar beneden houden, zodat ze minder snel de weg kwijt was. Dankzij haar adviezen werden we niet boos op de plassende poes, maar konden we er veel meer begrip voor opbrengen.
In juni 2014 ging Romy sneller achteruit. Ze verzorgde haar vacht niet meer en zakte vaker door haar pootjes. Noesja reageerde heel lief en zorgzaam en heeft weer wat vaker contact gemaakt en ons verteld dat Romy het leven ook voelde ontglippen. In die maand is Romy ook een paar dagen zoek geweest. Ik verwachtte dat ze ergens was weggekropen om rustig dood te gaan, maar Noesja voelde dat ze er nog was, dat ze nog contact kon maken en energie kon geven. Een paar dagen later, toen wij het eigenlijk al hadden opgegeven, kregen we post van het asiel dat Romy daar al die tijd had gezeten (zonder dat we het wisten). We hebben haar snel gehaald. Toen was het wel snel voorbij, Romy viel de hele dag om en was echt niet happy meer.
Op 25 juli 2014 hebben we haar laten inslapen, ze was toen net 17 jaar.
De persoonlijke begeleiding en enorme betrokkenheid van Noesja door de tijd heen heeft mij ontzettend veel goed gedaan!
Mariette


Vervolgverhaal van DieselKat Diesel

Enkele jaren geleden verhuisden wij van de stad naar een klein dorpje op de Veluwe. Een afstand van ongeveer een half uur rijden. Diesel, mijn zwarte kater, moest tijdens de rit in zijn bench, om vervolgens op zijn nieuwe plek aan te komen. Naast de stress van de verhuizing zag ik erg tegen het vervoer van Diesel op. Ik wist, door verschillende bezoeken aan de dierenarts, dat hij totaal geen fan was van zijn bench laat staan om te rijden in de auto. Dit liet hij altijd duidelijk merken door klagelijk te gaan miauwen. Om deze reden heb ik contact gezocht met Noesja. Zij raadde mij aan om enkele weken van te voren te beginnen met verschillende gerichte Bach bloesem druppels in zijn drinkwater te doen en hiermee door te gaan tot enkele weken na de verhuizing. Daarnaast zocht ze ook contact met hem om uit te leggen dat we gingen verhuizen. Maar ook om te vragen hoe hij daar tegen over stond. Tot mijn verbazing gaf hij aan dat hij het allemaal prima vond zolang ik maar niet vergat om mijn andere kat mee te nemen. Diesel doelde daarmee op mijn kat Feivel die overleden is en die ik heb begraven in de tuin. Boven op haar graf ligt een mooie plaquette met een tekst.
Op de dag van de verhuizing heb ik Diesel rustig in zijn bench gedaan terwijl ik uitlegde dat we vandaag gingen verhuizen. Samen met Diesel heb ik de plaquette gepakt en zo zijn we in de auto gaan zitten. De hele weg naar het nieuwe huis heeft Diesel in alle rust naar buiten liggen kijken. Aangekomen in het nieuwe huis liep hij rustig alle kamers door en zocht vervolgens een mooi plekje uit om te gaan slapen.
Deze positieve ervaring zorgde ervoor dat ik een jaar later, toen Diesel plotseling niet meer thuis kwam, Noesja weer benaderd heb. Ondanks dat we de hele buurt al hadden afgezocht en zowat elk bosje en struikje hadden doorzocht was Diesel na enkele dagen nog niet gevonden. Ik heb toen Noesja gevraagd of zij contact met hem wilde leggen.
In totaal heeft zij 6 weken lang bijna elke dag contact met hem gelegd. Tijdens die gesprekken gaf zij aan dat hij nog leefde en dicht in de buurt was. Hij vermaakte zich prima met het jagen op vogels, muisjes en andere bewegende dieren. Hij wist de weg terug naar huis, maar had gewoon nog geen zin. Door het mail contact met Noesja sterkte mij dit om door te gaan met zoeken en posters te verspreiden waarop zijn afbeelding stond. Uiteindelijk werden wij op Vaderdag gebeld met de mededeling dat hij gevonden was. Als een speer zijn we die kant op gereden en aangekomen bij het opgegeven adres kwam Diesel ons al miauwend tegemoet.
Elk contact met Noesja heb ik als zeer prettig ervaren. Met alle aandacht, respect en liefde heeft ze verbinding gezocht met zowel Diesel als met mij. Door deze benadering en met de juistheid van haar verhaal en adviezen kan ik Noesja vanuit de grond van mijn hart aanbevelen.
Een lieve groet van Mirjam en een pootje van Diesel


IndiPaard Indi

Ieder dier heeft een verleden.
De één heftiger dan de ander.
Indi is 9 jaar een paard van een manege geweest en dat is niks voor haar geweest. ‘Iedere dag een ander op m’n rug?’, ‘Nee, dat wil ik niet’, heeft ze gedacht. Dat uitte zich in staken en blokkades. Ze is geestelijk zwaar mishandeld en lichamelijk is men ook niet lief voor haar geweest. Ze stond nog net niet bij het vuilnis, zoals ze het zelf noemde. Ik heb haar nu bijna 11 jaar en al die tijd hebben we een sterke band opgebouwd, maar we zijn er nog niet helemaal. Ze wil graag een hartsverbinding gaf ze aan in haar contact met Noesja. Haar verleden is ook nog aanwezig, dit uit zich nog met blokkades in haar omgang. Noesja heeft ons ook geholpen met de lichamelijke problemen die ze heeft, zoals zere ogen. En ze heeft me verteld over haar huisvesting, die ik veranderd heb. Alle vragen of onduidelijkheden die ik heb/had met Indi zijn beantwoord. Ik vind het een genot om haar nu hierdoor nog beter te leren kennen en meer in te spelen op onze band en vertrouwen. Ze krijgt Bach bloesemtherapie van Noesja om haar traumatische verleden een plek te kunnen gaan geven en zich vandaar uit weer beter te gaan voelen en zal zich dan meer durven laten zien. We knuffelen nu veel en ik houd rekening met haar verleden. We gaan onze band verder uitbouwen, met dank aan Noesja. Ik vind het fantastisch! Bedankt Noesja!
Sabrina


Joop en JupJup en Joop

Omdat één van onze katten in mei 2012 was overleden, besloten wij in juli een kitten, Jup genaamd, in huis te nemen als gezelschap voor onze overgebleven Britse korthaar Joop. De kitten vond alles prachtig, maar al snel bleek Joop het helemaal niet zo’n goed idee te vinden dat deze kleine snuiter zijn territorium was binnengedrongen. Hij begon zich steeds meer terug te trekken en kwam alleen nog maar tevoorschijn om iets te eten. Via een kennis werden wij op het bestaan van Noesja geattendeerd. Na het uitleggen van het probleem heeft zij met beide katten contact gemaakt. Wij kregen hiervan een bondig en zeker niet zweverig verslag met een aantal aanbevelingen. Tevens heeft Noesja voor Joop een mix van Bach bloesemtherapie druppels samengesteld. Tot onze grote vreugde kwam er vrijwel direct al verandering in het gedrag en vond de eerste toenadering tussen beide katten plaats – getuige deze foto. Inmiddels is Joop weer helemaal de oude en heeft hij zijn rol als wijze oudere kater goed te pakken. Bijkomend resultaat was dat Noesja aangaf dat Joop waarschijnlijk een nierprobleem had – dit is door middel van tests bij de dierenarts bevestigd en hij krijgt nu speciaal dieetvoer.
Dankzij de hulp van Noesja leven onze katten weer in harmonie en wij dus ook!
Marianne


FlorisNewfoundlander Floris

Floris zat helemaal niet goed in zijn vel en was voor een 6 jarige newfoundlander niet meer vooruit te branden. Hij lag alleen nog maar voor zich uit te staren met een hele treurige blik en liep met zijn kop naar beneden, de fut was er echt wel uit.
Ik hoorde dat Noesja telepathisch contact met dieren had en hoorde er goede resultaten over. Dus ik heb er een mailtje aan gewaagd en heb contact met haar gezocht en daar heb ik zeker geen spijt van. Ik heb haar uitgelegd waar het om ging en kreeg een verslag terug waar me de koude rillingen van over de rug liepen, het klopte precies………echt wonderbaarlijk. Floris heeft haar dingen verteld die ze echt niet kon weten, ik heb het een paar keer gelezen en steeds kon ik er meer uit op maken wat er nu aan de hand was met hem. Ze raadde me een soort Bach bloesemremedie aan en daar ben ik mee aan de slag gegaan, binnen een week of 2 zag ik Floris veranderen en nu na 6 weken en 1 flesje verder kan ik zeggen dat hij eigenlijk weer helemaal de oude is. Dus als ik weer op deze manier hulp nodig heb met mijn dieren zal ik zeker weer bij haar aan kloppen! Bedankt Noesja dat je Floris zo goed geholpen hebt.
Monique


AlfiHond Alfi

Twee en een half jaar geleden werd, in de buurt van Benidorm een hond zwaar gewond op een bouwplaats gevonden. Vermoedelijk aangereden door een vrachtauto. Hij werd opgenomen door stichting SPHOEK asiel La Nucia, dat dankzij de inzet van vele vrijwilligers in Nederland en Spanje honden opvangt en ter adoptie aanbiedt. Zij noemden hem Alfi. Een operatie volgde, waarbij een heupkop werd verwijderd. Alfi was getraumatiseerd en had geen vertrouwen in andere honden, noch mensen, noch de wereld om zich heen. Het leven in het asiel, hoe goed ze ook voor hem zorgden, was voor hem geen leuk leven. Lang verbleef hij in deze opvang.
Wij zagen hem eind 2011 op de website en na wat mailberichten over en weer, besloten wij Alfi te adopteren. Met veel geduld, aandacht en begrip kon hij langzaam aan zijn nieuwe leven gaan wennen. Hij heeft veel moeten overwinnen.
Wij hebben contact gezocht met Noesja en gevraagd of zij hem wilde ondersteunen. Per email hebben we een foto van hem opgestuurd en kregen al spoedig haar rapportage over Alfi. Nog diezelfde dag zagen we veranderingen in zijn gedrag! Alsof zijn “luikjes” waren geopend. We kregen de eerste kwispel van de staart te zien en hij ging zijn neus gebruiken om de wereld te verkennen. Vrij snel daarna kwam hij zeer ontspannen op uitnodiging naast ons op de bank liggen. Vanaf dat moment heeft Noesja wat vaker contact op afstand met hem. Zijn (zelf)vertrouwen ging met sprongen vooruit.
Wij en hij zijn blij met de steun en aanmoedigingen die hij via Noesja krijgt en heeft gekregen. Zijn verhaal werd “gehoord” en ik kan haar manier van werken met dieren dan ook van harte aanbevelen.
Marja


DieselDiesel

In augustus 2011 kwam mijn, toen 1½  jaar oude kater genaamd Diesel, niet binnen om te eten. Hij bleef onder mijn geparkeerde auto liggen. In eerste instantie dacht ik dat hij sliep, maar toen ik hem wilde oppakken voelde hij slap en minder warm aan. Hij miauwde zachtjes en ik wist meteen dat het niet goed met hem was. Na alle waarschijnlijkheid was hij aangereden en had hij zich naar mijn auto gesleept.
Binnen een half uur zat ik bij de dierenarts. Deze kon, naast pijnstillers, op dat moment niets anders concluderen dan dat er geen botbreuken waren. Inwendige bloedingen kon ze op dat moment niet zien. Hierdoor adviseerde zij mij om Diesel warm te houden en de nacht bij hem blijven. Ik moest hem goed in de gaten houden of hij ging eten, drinken en naar de kattenbak.
Thuis aangekomen heb ik Diesel bij de kachel neergelegd in nabijheid van alles wat hij nodig zou kunnen hebben. Half wakend en slapend heb ik hem in de gaten gehouden.
Die nacht heeft hij iets gegeten, gedronken en al schreeuwend geplast.
De volgende morgen heb ik Noesja gevraagd of zij hem kon helpen. Nadat zij dezelfde dag nog de foto’s van Diesel (van toen hij nog niet aangereden was) had gekregen, is zij met hem bezig geweest. En kreeg ik haar ervaringen / bevindingen via de mail. Noesja vertelde precies waar zij bij hem pijn voelde. En het klopte. Precies op de plek wat zij beschreef had Diesel een wond. Ook kon ze mij vertellen wat hij leuk vond om te doen en wat hij op dat moment nodig had. Tevens adviseerde zij mij hoe ik hem nog beter kon ondersteunen in zijn herstel. Die nacht heeft hij diep geslapen. En de volgende dag liep hij energieker rond in huis. Ging zonder schreeuwen naar zijn kattenbak en at weer een hele bak met eten leeg. Binnen enkele dagen was hij weer volledig opgeknapt en wilde hij weer naar buiten. Indien nodig blijf ik Noesja, naast eventueel medische verzorging, raadplegen. En weet ik nu uit eigen ervaring dat zij kan ondersteunen in datgene wat mijn kat op dat moment nodig heeft.
Mirjam


Ik heb 3 honden en alle 3 hadden ze last van hun rechter achterpoot. Ik had het idee Tjintha en Jorandat ze mij iets te vertellen hadden. Via vrienden, die zeer tevreden waren over de resultaten en de manier van werken van Noesja, heb ik contact met haar gezocht. En heb verteld over de problemen. Op verzoek heb ik haar drie foto’s gestuurd, van elke hond één. Daar is ze mee aan de slag gegaan. Ze vertelde mij dat ze eerst contact heeft gezocht met de honden via de foto en tevens met energie heeft gewerkt.
De antwoorden die ik van Noesja kreeg hebben mij veel inzichten gegeven over mijn relatie met mijn honden. Ook kon ze mij duidelijk aangeven waar de pijn bij de honden vandaan kwam. Waar ik gelijk mee aan de gang kon. Vlak daarna konden de honden weer gewoon lopen en na ongeveer 3 à 4 weken rennen mijn hondjes weer vrolijk rond in het bos. Zonder nog last te hebben van hun rechter achterpoot. Het contact met mijn honden is door de inzichten duidelijk verbeterd.
Ben dan ook zeer tevreden over de hele behandeling en kan deze zeker aanbevelen.
Ronald