Overgevoeligheid bij honden

Afstudeeronderwerp

Ik ben afgestudeerd aan het VHCN en heb (om de opleiding af te mogen ronden) een scriptie geschreven. Het onderwerp voor mijn scriptie:

‘Homeopathische benadering van (over)gevoeligheid bij de Newfoundlander’

(Over)gevoeligheid bij de Newfoundlander komt steeds vaker voor.Luna
Overgevoeligheid is niet een op zichzelf staande klacht. Het hele lichaam staat in ‘overdrive’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Huidklachten
– Spijsverteringsklachten
– Immuunsysteemklachten
– Allergieën en intolerantie
– (Over)gevoeligheid in gedrag; denk hierbij aan bijvoorbeeld hypergedrag of een ‘te’ rustige hond.

Een Newfoundlander die te hoog of hoger op de poten staat en die qua bouw smaller is dan de rasbeschrijving aangeeft, zal ook eerder (mentaal) gevoelig zijn; dit is vanuit zijn constitutie bepaald. Dit geldt ook voor de andere (zware) ‘bone’ hondenrassen.

Het is interessant om te vermelden dat de overgevoeligheid vanuit dit gegeven het eerst bij de (zware) ‘bone’ type honden (rasgroep 2) werd gezien, maar dat dit ondertussen bij alle typen honden (vooral rashonden) voorkomt.
Mocht u in dit onderwerp geïnteresseerd zijn, heeft u vragen over dit onderwerp of heeft u een hond (want dit speelt niet alleen bij de Newfoundlander!) die overgevoelig is, neemt u dan contact met mij op. Ik kan dan uw vragen beantwoorden en evt. uw dier homeopathisch (gaan) begeleiden.