Even voorstellen

Opgegroeid met dierenNoesja en Jasper

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren en zij zijn dan ook een belangrijk deel van mijn leven geweest. Dat ik 3 jaar oud was kregen we een grote hond Jasper (kruising Duitse dog/herder) uit het asiel, waardoor mijn voorliefde voor grote honden gelijk duidelijk was. Zie foto van Jasper en mij hiernaast.
Na het overlijden van Jasper kregen we parkietjes en een cavia, maar we wilden toch weer graag een hond in huis. Zo kwam Golden Retriever pup Utah, dat ik 13 jaar oud was, bij ons. Met haar ben ik ‘groot’ geworden en zij overleed ver nadat ik al uit huis was. Bij de puppytraining van Utah was er ook een Newfoundlander pup aanwezig. Ik was op slag verliefd, ging vervolgens elke puppytraining mee om naar die pup te kijken en wist dat ik later ook zo’n hond wilde hebben.

NewfoundlandersNoesja met Nika en Luna

In 2000 was het eindelijk zo ver, mijn eerste Newfoundlander teef Jessy werd met 8 weken bij de fokker opgehaald. Zij bleek van jongs af aan blind. Zij heeft mij laten zien wat er allemaal mogelijk is als je blind bent. We hadden samen de stelregel ‘ja, het is een handicap (en ik had het graag anders voor je gezien) én we gaan er wat moois van maken’. Dit heeft ze ook waargemaakt en ze was altijd als een rots in de branding, ook voor de Newfoundlanders die daarna volgden. Ze deed haar eigen oefeningen met waterwerk en daar genoot ze volop van. De tweede Newfoundlanderteef volgde in 2001 en dit was Nika. Nika zag in alles een feestje en was altijd in om iets nieuws te bedenken. Ik heb altijd enorm om al haar streken moeten lachen, terwijl ze me dan met pretlichtjes in haar ogen aan keek van ‘leuk hè, dat heb ik bedacht’. Daarna volgde nog een derde Newfoundlander Luna. Zij werd de verbindende factor tussen Jessy en Nika en ze werden zo een echte 3-eenheid. Luna was de lieve, rustige, stille kracht achter mij. Zij bracht mij, door haar overgevoeligheid en alle klachten van dien, op mijn huidige pad als dierenhomeopaat en dierentherapeut. Ze was de aanleiding en de drijvende kracht achter mijn homeopathie studie en mijn scriptie, die ik voor het afstuderen bij het VHCN als dierenhomeopaat, heb geschreven. Mijn scriptie is getiteld ‘Homeopathische benadering van (over)gevoeligheid bij de Newfoundlander’.

Alle drie ‘mijn meiden’ zijn ondertussen overleden en hebben ieder een mooie stenen urn gekregen (zie hiervoor het kopje ‘Stenen urn voor uw dier‘ op mijn website) en uiteraard hebben ze alle drie een plek in mijn hart, want wat heb ik veel van ze geleerd en genoten.

Nieuwe hond in mijn levenJoy in de praktijk Homeopathie en therapie voor dieren

Na 3 jaar geen honden te hebben gehad (ik was druk om mijn opleiding tot dierenhomeopaat goed af te ronden), is er weer een nieuwe hond in mijn leven gekomen. Haar naam is Joy, ze komt uit Roemenië en is bijna 1 jaar oud. Ze is letterlijk mijn leven binnen komen lopen en heeft mijn hart gestolen. Ik ben heel blij met haar komst en ik ben benieuwd wat de toekomst voor ons samen in petto heeft.

Stevig op de grond

Ik kan me voorstellen als u de onderwerpen zo op mijn website bekijkt, dat dit misschien wat ‘zweverig’ op u over komt. Ik kan u vertellen dat ik stevig met beide benen op de grond sta en dat er niets zweverigs aan mij is. Mensen die voor het eerst met een vraag over hun dier bij mij komen zijn soms verrast dat ik deze onderwerpen zo gewoon/nuchter behandel en benader. Ik zal tijdens consulten altijd proberen om eventuele onduidelijkheden zo goed mogelijk aan u uit te leggen. Heeft u vragen dan kunt u mij deze altijd stellen, ook na het consult of contact. Ik zal ook altijd kijken naar de best mogelijke oplossing(en) voor de klachten van uw dier en deze bespreek ik met u. Het welzijn van uw dier staat bij mij voorop!

Dierentherapie

Ik ben sinds 2012 werkzaam als dierentherapeut en ik weet ondertussen dat alle dieren wat te vertellen hebben. Ik wil graag de brug zijn tussen de eigenaar en zijn dier, zodat ik namens het dier kan vertellen wat hem dwars zit, waar hij pijn heeft e.d.
De eigenaar zal vaak, na een consult bij mij, zijn dier beter gaan begrijpen en ook dingen gaan zien en herkennen.
Kort gezegd: ‘ik wil een spreekbuis voor de dieren zijn’. Als na een consult duidelijk is waar het dier mee zit zal ik zo praktisch mogelijke adviezen geven en eventueel samen met de eigenaar de diverse mogelijkheden bespreken.

Dierenhomeopathie

In september 2013 ben ik begonnen met de 4-jarige opleiding tot veterinair klassiek homeopaat voor dieren bij het Veterinair Homeopathie College Nederland (VHCN).
Sinds 26 januari 2018 ben ik afgestudeerd dierenhomeopaat.

Lidmaatschap

Ik ben licentie lid van de Vereniging Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (BCND)

Cursussen en opleidingen

2018: Bach bloesemtherapie voor mensen (cursus)
2013 – 2018: Opleiding tot dierenhomeopaat (VHCN)
2017: IET® (Integrated Energy Therapy) healing voor dieren
2017: IET® (Integrated Energy Therapy) healing voor mensen
2015: Schüssler celzouten voor dieren (cursus)
2015: Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren (cursus)
2012: Bach bloesemtherapie voor dieren (cursus)
2012: Homeopathie voor dieren (cursus)
2012: NLP Master opleiding
2011: NLP Practitioner opleiding
2010 – 2012: Shambala energie healing
2010: Communiceren met dieren